1. > Vårblommande lökar
  2. >
  3. > Trädgårdstrenden 2023: en hyllning till naturen

Trädgårdstrenden 2023: en hyllning till naturen

Effekterna av klimatförändringarna gör oss alltmer medvetna om naturens stora påverkan på våra liv. Insikten att vi, genom att rädda vår planet, även räddar oss själva ger en känsla av brådska. Denna insikt leder inte bara till rädsla utan även till beslutsamhet, något vi ser i trenden med vilda trädgårdar.

Naturlig atmosfär

Naturen ges friare tyglar och trädgårdar blir vildare. Den biologiska mångfalden förbättras när många olika plantor och arter används i stället för bara en. Stenläggningar och andra hårda ytor är mindre viktiga. Om de används alls, skapas ytor gärna genom stenläggningar som inte är heltäckande utan banar sig fram genom växtligheten.

Små utomhusområden

Uppfattningen att en liten trädgård eller balkong var en anledning till att inte ha växter är numera borta. Anta utmaningen och omge dig med natur även i de minsta utomhusområdena. I alla utomhusområden, oavsett storlek, skapar människor gröna rum med riklig och varierad vegetation. På räcken, i krukor, genom vertikal plantering eller ännu bättre genom en kombination av allihopa. Naturen finns överallt.

Ekologisk symbios

Naturliga och balanserade färger som nyanser av brunt och grönt är grunden. Diskreta vita, ljuslila och mjukt röda nyanser kan alla användas utan att störa den naturliga karaktären. Blommor och växter ger en fantasifull och naturlig känsla. Växter står inte längre rakt upp och ner i designerkrukor utan en symbios mellan naturens olika element.

Poesi i trädgården

Blomsterlökar spelar en stor roll för trädgårdens vilda atmosfär. Tulpaner, narcisser, pärlhyacinter och hyacinter ökar mängden av grönt. Välj huvudsakligen botaniska arter som botaniska tulpaner, påskliljor och engelska klockhyacinter och skapa en dikt i naturen där blomsterlökarna speglar de övriga växterna i fråga om form eller komposition.

OTN-Outdoor-007_aangepast.png  OTN-Outdoor-026_aangepast.png

OTN-Outdoor-035_aangepast.png  OTN-Outdoor-056_aangepast.png

OTN-Outdoor-066_aangepast.png

Dela den här sidan :
To