Färgexplosion i trädgården

Glädje

Om du vill uppleva det bästa av sommaren i trädgården bör du välja sommarlökar. De ger din gröna oas massor av färg och gör verkligen ett avtryck på humöret. Färgerna och dofterna sprider glädje. Plantera dem i trädgården som ett komplement i en rabatt, eller i krukor för att ge din terrass eller balkong lite extra färg.

Lökväxter

Sommarlökar är sommarblommande lökväxter. Till exempel dahlior, liljor, kallor, begonior och gladiolus. De planteras på våren, när det inte längre finns risk för nattfrost och solen värmer jorden. På sommaren får du spektakulära blommor i de mest otroliga färger.

Färger

Klar orange, stark lila, varm rosa eller intensiv gul – sommarlökar har förmågan att skapa en färgexplosion i trädgården. Du kan välja starka färger, men även mjuka pastellfärger. Det är upp till dig. Från det att lökarna börjar växa kan du se fram emot ett hav av blommor.

Bra att veta

  • Sommarlökar föredrar en solig plats i trädgården. Värmen och ljuset främjar tillväxt och blomning.
  • Sommarlökar fungerar också bra i krukor – lågväxande arter lämpar sig särskilt för detta. Se till att det finns ett hål i botten av krukan så att allt överflödigt vatten rinner ur.
  • Visste du att bordsdahlior kan producera blommor som är upp till 30 centimeter breda?
  • Liljor finns både med eller utan doft.
  • Begonior ger ingen hösnuva. Pollenkornen i begonior är så tunga att de faller rakt ned på marken utan att blåsa iväg med vinden.

247589_aangepast.png 249031_aangepast.png

244022_aangepast.png 249194_aangepast.png