För in lite trendiga färger i trädgården med blomsterlökar

En makeover

Om du gillar nya trendiga färger men helst inte vill vända upp och ner på hela trädgården, varför inte använda blomsterlökar för att enkelt omvandla ditt uterum till en trendig plats? Plantera dem i en mängd olika krukor och planteringskärl. I kantrabatter kan du plantera dem bland befintliga plantor. Ett roligt och givande jobb.

Trendande färg

”Very Peri” (Pantone 17-3938) är den ultimata trendfärgen för år 2022. Det är en periwinkleblå nyans med lilaröda undertoner, som uppmuntrar till uppfinningsrikedom och kreativitet. Visst skulle den här färgen se fantastisk ut i din vårträdgård? Det finns flera blomsterlökar i den här lila nyansen:

  • Bukettanemon (Anemone coronaria)
  • Pärlhyacint (Muscari-varianter)
  • Balkansippa (Anemone blanda)
  • Hyacint (Hyacint-varianter)
  • Stjärnhyacint (Camassia)
  • Krokus

Kantrabatter

Plantera blomsterlökar i din kantrabatt genom att göra hål i jorden som är ungefär tre gånger så djupa som löken är hög. Ställ blomsterlökarna upprätt med spetsen uppåt. Gör ett större hål och plantera flera lökar samtidigt för maximal effekt. Täck blomsterlökarna med den uppgrävda jorden.

Krukor

Om du föredrar att använda krukor ska du se till att de är tillräckligt djupa för att ge rötterna ordentligt med utrymme. Gör ett hål i botten och lägg krukskärvor där så att överflödigt vatten kan rinna av. Fyll krukan till hälften med planteringsjord. Plantera lökarna med spetsen uppåt. Täck lökarna med planteringsjord.

219827_aangepast.png 222454_aangepast.png

243181_aangepast.png 247885_aangepast.png