Hurra, det är dags att plantera blomsterlökar

Vårtecken

Våren är inte komplett utan blommande blomsterlökar. De säger oss att våren är på väg. Unna dig lite glädjeglimtar i trädgården och plantera blomsterlökar nu. När våren är på väg kommer de växande och blommande blomsterlökarna vara en rik källa till glädje. Färgklickarna i din trädgård kommer att föra med sig så många leenden.

Variation

För många är våren inte riktigt här förrän de första blomsterlökarna börjar blomma. Det finns många olika varianter, alla i olika färger och med olika blom- och bladformer. Eftersom de alla har olika blomningstider kan de också avnjutas under en mycket lång tid. Det är verkligen värt det att ge blomsterlökar lite tid och uppmärksamhet just nu.

Kända och okända

Tulpaner, narcisser, hyacinter, pärlhyacinter, krokusar, allium och snödroppar är de mest kända blomsterlökarna. Men visste du att det finns många fler sorter där ute? Med andra ord, du kan njuta av ännu fler blomformer, färger och blomningstider! Tänk på vårstjärnor, liljekonvaljer, randiga blåstjärnor, scilla, bägarliljor, klockhyacinter, stjärnlökar, höstanemoner, kungsängsliljor och vårliljor. Det finns gott om valmöjligheter – kombinera dem precis hur du vill!

Plantering

Har du köpt några fina blomsterlökar? Nu är det dags att plantera dem. Det är inte svårt. Plantera blomsterlökar med spetsen uppåt på ett djup på två till tre gånger lökens storlek. Plantera små lökar, t.ex. snödroppar, med cirka 5 centimeters mellanrum. De större, t.ex. narcisser och tulpaner, med cirka 10 centimeters mellanrum.

217165_aangepast.png 220399_aangepast.png

222415_aangepast.png 243410_aangepast.png

247073_aangepast.png 247309_aangepast.png