Lägg till lite färg genom att plantera sommarlökar i krukorna

Wow-faktorn

Plantera sommarlökarna på våren då det inte finns risk för nattfrost. Även om de trivs i jorden kommer de även att blomstra i krukorna. De flesta sommarlökar ger vackra blommor i en mängd olika nyanser. Ge trädgården extra wow-faktor genom att lägga till lite färg.

Flyttbara

Det bästa med krukor är att du kan använda så många som du vill. De går även att flytta runt. Placera färgglada sommarlökar i krukor på platser i trädgården där inget blommar. Placera krukor med sommarlökar i mysiga hörn för en rofylld upplevelse.

Korta varianter

Alla sommarlökar går att plantera i krukor. Vi rekommenderar dock varianter som inte blir för höga. På så sätt behöver du inte ge växten extra stödstruktur. Kallor, afrikanska liljor och ananasliljor är bra val. Välj kortare varianter om du vill plantera liljor, dahlior eller gladioler. Det finns många vackra blommor att välja på.

Plantering

Välj de krukor som du gillar, men se till att de är tillräckligt stora. Så länge sommarlökarna och knölarna placeras bra i krukan har de gott om plats att rota sig. Se till att det finns ett eller flera hål i botten av krukan för överflödigt vatten. Fyll krukan tre fjärdedelar med planteringsjord, plantera dina favoritlökar och fyll på med mer planteringsjord. Njut!

Användbar information

  • Se till att vattna sommarlökarna och knölarna i krukorna så att de inte torkar ut.
  • På vissa sommarlöksvarianter växer nya blommor fram när de gamla tas bort. Detta gäller till exempel dahlior och kallor.
  • Visste du att dvärgdahlior och lågväxande dahlior är särskilt lämpliga för plantering i krukor? De blommar ofta ännu bättre i krukor. Växten behåller sin form och behöver ingen stor kruka.

219014_aangepast.jpg

219038_aangepast.jpg 219040_(2) aangepast.jpg