Plantering av blomsterlökar: en trädgårdsfest

Det tar tid

Om du vill njuta av blomsterlökar som tulpaner och påskliljor på våren är det viktigt att plantera dem redan på hösten. Om du gör det får lökarna tillräckligt med tid för att utveckla starka rötter innan vintern. När rötterna väl har etablerats behöver blomsterlökar en kall period för att kunna blomma bra på våren. Så vänta inte för länge och kom igång i trädgården.

Närmare

Allt fler människor upptäcker naturens positiva effekter och mer än någonsin söker folk att omge sig av den. Grönskan ger oss trots allt en känsla av lugn. Naturens skönhet gör också att vi känner för att gå ut oftare. Det fina med blomsterlökar är att dem gör så att du på ett enkelt sätt kan föra naturen närmare – i din egen trädgård eller på balkongen/terrassen. Du kan plantera dem i krukor eller behållare, eller helt enkelt direkt i jorden.

Uterum

Blomsterlökar gör det möjligt för oss att starta trädgårdssäsongen så tidigt som möjligt, eftersom de är det första som blommar på våren. Förutom att ge dig stor glädje är de utmärkta för biologisk mångfald. Tidigt på våren finns det inte så många blommor som ger pollen för att mata insekter som bin och fjärilar. Så fyll ditt uterum med massor av tulpaner, påskliljor, hyacinter och andra vårblommande växter.

Tillsammans

Att plantera blomsterlökar själv är roligt, men tillsammans med andra är det ännu bättre! Varför inte göra det till en trädgårdsfest med din partner, dina barn eller dina vänner? Ni kommer att ha kul tillsammans och när våren kommer kan du att njuta av vackra blommor. När du planterar kommer du att upptäcka att blomsterlökar inte precis ser ut som om de kommer att producera vackra blommor senare. Men låt dig inte luras, det kommer verkligen att dyka upp vackra blommor! Som en bonus kommer de att få dig att minnas planteringsfesten.

249277_aangepast.png 249289_aangepast.png

249354_aangepast.png 249317_aangepast.png