Plocka glädjen under våren

Tidig blomning

Längtar du efter sommaren? Går du och väntar på det ögonblick då du äntligen kan sätta handplockade blommor på bordet? Det behöver du inte, för du kan göra det redan under våren! Blomsterlökar är verkliga hjältar. De uthärdar kylan som att den knappt har någon verkan, vilket gör dem till riktiga vårblommor. Börja plocka redan i februari och inled den där efterlängtade plocksäsongen.

Variation

Form, färg och doft – blomsterlökar har allt. Den mest kända är tulpanen. Tulpaner finns i alla möjliga färger, former och storlekar. Och de blommar under flera olika årstider, så att du kan plocka dem under en längre period. Förutom tulpaner finns det många andra vårblommor som är perfekta att plocka, som hyacinter och påskliljor. De ger dig den där omedelbara vårkänslan.

Hur?

Det finns flera sätt att skapa en egen plockträdgård. Plantera blomsterlökarna före den första frosten. Du kan plantera dem i kantrabatter, i planteringslådor eller göra dem till en del av din grönsaksodling. Plantera lökarna tre gånger så djupt som de är höga. Snåla inte med mängden du planterar, så att det finns gott om blommor att plocka. Plantera dem tätt intill varandra, men se till att de inte vidrör varandra.

249736_aangepast.png 249738_aangepast.png

249746_aangepast.png 249748_aangepast.png