Fantastiska kantrabatter med färgsprakande vårblommor

Ibland känns det som om vintern aldrig tar slut. Men så plötsligt dyker den första vårblomman upp. Det är tecknet som vi har väntat på så länge: Våren är äntligen på väg! Gör dig fri från allt vintermörker med färgsprakande vårblommor och gör dig redo för en underbar vår!

Vacker och färgglad

Om du vill att din trädgård ska välkomna våren med massor av färger måste du plantera lökar på hösten. Vårblommande lökar behöver en kall säsong för att kunna blomma på våren. Så, det är hög tid att börja fundera över vilka färger och typer du vill ha. Gamla godingar som tulpaner, hyacinter, krokusar, alliumlökar och påskliljor är alltid populära, men det finns många andra lite ovanligare lökar som kan hjälpa till att skapa en fantastisk kantrabatt. Till exempel: anemoner, blåstjärnor (Scilla), kungsängsliljor, stjärnhyacinter, stäppliljor (Eremurus) och aftonstjärnor. Möjligheterna är i princip oändliga!

En färgsprakande fest – eller återhållsam perfektion?

Vad föredrar du? En vildsint färgexplosion eller en mer koordinerad palett? Oavsett vilka preferenser du har så kan du skapa en färgglad kantrabatt med massor av olika blommor. Och håll inte tillbaka! Välj lökar i minst fyra olika färger för att få till en riktigt färgglad blandning. Det går även bra att variera med olika löktyper. Om du föredrar en mer återhållsam färgskala ska du välja upp till tre färger och sedan blanda löktyperna.

Blommor under hela våren

Om du vill ha blommor i trädgården under hela våren ska du välja både lökar som blommar tidigt och senblommande lökar – på så sätt kan du se till att din kantrabatt är vacker hela säsongen. Köp dina lökar på ett trädgårdscenter, en plantskola, via postorder, på en stormarknad eller i en hobbybutik, eller beställ dina favoritfärger och varianter på nätet och välj en vacker höstdag för att sätta igång. Blanda lökarna och plantera dem bland den befintliga grönskan i trädgården för att få en fantastisk kantrabatt under våren.