Skapa den vackraste av vårträdgårdar med blomsterlökar

Lätt och ledigt

Oavsett om du älskar tulpaner, narcisser, krokusar eller hyacinter bör du förbereda dig för våren redan under hösten. Naturliga, ”vilda” trädgårdar är supertrendiga just nu. Blomsterlökar förstärker den naturliga atmosfären om du planterar dem på ett ”ledigt” sätt. Du kan uppnå denna effekt genom att blanda olika typer av blomsterlökar och sprida dem över hela trädgården. Plantera lökarna var de än råkar hamna. Du kommer att belönas med en praktfull färgexplosion på våren.

Strukturerat

Om du gillar ordning och harmoni i trädgården kan du välja blomsterlökar i en enda färg som passar med de andra färgerna i din trädgård. Du kan välja en enda sort, som tulpaner. Eller så kan du välja flera olika sorter, som tulpaner, narcisser och hyacinter, men i samma färg. Dela in dem i grupper och plantera dem i kantrabatten på ett regelbundet sätt. På så sätt får du ett regelbundet och strukturerat resultat och en imponerande atmosfär i trädgården.

Tips

Om du vill ha ett riktigt färgparadis på våren kan du satsa på att plantera många lökar. Massor av blomsterlökar innebär massor av färg och glädje. Förläng blomningsperioden så mycket du kan genom att blanda vårblommor, tidiga blommor, t.ex. krokusar (januari/februari), och senblommande blommor, t.ex. allium (maj/juni). Det är rena barnleken att plantera blomsterlökar om du bara följer denna tumregel: Plantera löken dubbelt så djupt som löken är hög, och med spetsen uppåt. En baggis!

248038_aangepast.png 248053_aangepast.png

248036_aangepast.png 248088_aangepast.png

248093_aangepast.png 248041_aangepast.png