Sommarlökar gör trädgården mer färgsprakande

Naturens mirakel

Under våren utspelar sig ett makalöst naturligt fenomen i din trädgård. Allt börjar växa och blomma igen. Njut av den underbara grönskan, men glöm inte att detta även är den perfekta tiden att börja planera för sommaren. Sommarlökar utgör ett verkligen färgglatt tillskott till trädgården. De kommer att glänsa som naturens egna juveler under sommarmånaderna.

Lökvarianter

Det finns gott om sommarlökar att välja bland. Vissa förblir små och späda medan andra växer sig stora och ymniga. Välkända sommarlökar inkluderar dahlior, liljor (Lilium), kallor och sabelliljor (Gladiolus). Några blommor som är mindre välkända men minst lika vackra inkluderar fresior, ananasliljor (Eucomis), tigerliljor (Tigridia) och rosenstavar (Liatris). Var och en av dem adderar ytterligare skönhet till din trädgård under sommarmånaderna.

Plantering

Sommarlökar ska planteras på våren, men de tål inte frost. Se därför till att du gör i ordning en plats för dem i trädgården först när risken för frost har försvunnit. Det är roligt att plantera sommarlökar själv, omsluten av sin egen gröna oas. Men det är ännu roligare att plantera dem i sällskap! Varför inte prova att plantera sommarlökar tillsammans med andra trädgårdsodlare – eller kanske med dina barn eller barnbarn?

249051_aangepast.png 223208_aangepast.png

247324_aangepast.png 242421_aangepast.png