Trädgårdstrend 2024 – Den viktiga jorden

Den här trädgårdstrenden reflekterar den oro kring miljön som vi känt under en längre tid. Vi inser alltmer att den biologiska mångfalden och naturen är nödvändiga för en hälsosam levnadsmiljö. Med trenden Den viktiga jorden blir trädgården en symbol för fruktbarhet och styrka.

Obrukad och obearbetad

Rabatternas kanter ser ut att ha planterats på ett naturligt och spontant sätt. När trädgården har ett friare utseende kan man urskilja jordlager, sand i olika färger, mineraler och stenar. Stora grästuvor som växer mellan växterna och blommorna ger trädgården den här trendens karaktärsdrag. Om det finns några prydnader i trädgården är de grova och oregelbundna i sin form och ser ut att ha kommit direkt från naturen. Trenden förstärks av stockar i olika former, skrovliga stenblock, staket av naturmaterial, nedsänkta sittplatser och eldgropar.

Färger och former

När det kommer till blommorna och växterna i den här trädgårdstrenden ser vi färger som blekgult och laxrosa, kombinerade med mörka och gråaktiga gröna färgnyanser. Tillbehören är naturliga, handgjorda, robusta, miljövänliga och återanvända. Mönster i jordnära toner görs av fläckmönster, fossiltryck och ränder.