Trädgårdstrend 2024 – Viva la Vida

Nu när flera kriser pågår i världen känner vi ett behov av att hylla livet och ta en paus från det svåra och ledsamma. Och det är precis det som trädgårdstrenden Viva la Vida handlar om. Det är en trend full av glädje, passion, uttryck och färg. Dröm dig bort i en atmosfär som för tankarna till Sydeuropa och Centralamerika.

Passion i trädgården

I trädgården ser vi massor av färg i blommorna och de (bladrika) växterna. Kombinerade med tillbehör i dekorativa mönster skapar smidesdetaljer och mosaikplattor en tropisk atmosfär. De glada färgerna fungerar väldigt bra för att skapa små hörn med fylliga blomster. Helt enkelt: en trädgård full av passion och romans, men även en trädgård som är perfekt för fester.

Färger, former och material

Med sin varma och sprudlande färgpalett, där rosa, rött och orange dominerar, är den här trenden livfull och passionerad. Trädgårdstillbehören som används är ofta naturliga: dekorativa kakelplattor, mosaik, färgad och flätad vass och bast, samt slitna och fransade textilier. Målat trä och smidesdetaljer med dekorativa mönster kan också hjälpa till att skapa den rätta känslan i den här trenden.