Trädgårdstrenden 2023: ta vara på varje centimeter av ditt utomhusområde

Upp

Utomhus och inomhus sammanfogas ännu mer än förut. Människor förnyar användningen av sina trädgårdar för att använda alla utomhusområden till fullo både horisontalt och vertikalt. Trädgården som vi traditionellt tänker på fortsätter att vara populär. Vad som är nytt är att det blir allt vanligare att utnyttja alla horisontella och vertikala delar av trädgården och kring huset bland annat genom skapandet av takterrasser eller genom att täcka tak, skjul och verandor med växter.

Ljust och luftigt

Vegetation man kan se genom skapar tredimensionalitet. Detta kan åstadkommas genom flera olika färger i kontrast med varandra, vilket ökar känslan av tredimensionalitet. Tänk på djupt lila, orangeröd, ljusgul, ljusblå och lila pasteller. Överfyllda rabatter med växter planterade tätt ihop är en dålig idé.Växter som blommar ska planteras luftigt och utspritt över hela utomhusområdet.

Utrymme

Blomsterlökar har förmågan att öka intrycket av tredimensionalitet. Välj varianter som växer lätt sammanflätat och som enkelt kan kombineras med andra växter. Vad sägs om allium, tulpaner, hyacinter, narcisser och pärlhyacinter? Ge dem gott om utrymme i rabatterna, plantera en eller flera lökar av samma art mellan plattor eller låt dem växa vilt i stora vertikala blomlådor på väggen.

LaySpac_040_aangepast.png

LaySpac-030_aangepast.png

LaySpac-011_aangepast.png LaySpac-026_aangepast.png

LaySpac-060_aangepast.png LaySpac_050_aangepast.png